14 daagse Rondreis Peru (standaard)

pagina 2

 

 

 

 

Dag10) Tour in de Heilige Vallei en door naar Aguas Calientes

Overnachting in Aguas Calientes (Machu Pichu): 2 sterren hotel

 

 

De tour vertrekt dagelijks in een privebusje en start om 9.00h. We bezoeken het dorp Pisac met haar traditionele markt, de ruïnes van Ollantaybambo en het archeologisch dorp Chinchero. Om negen uur s'morgens wordt je opgehaald met een busje bij je hotel. We rijden naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cuzco. Hier heben we een prachtig uitzicht over de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. Daarna rijden en we verder naar Urubamba voor de lunch en daarna verder naar Ollantaytambo waar we de ruines zullen gaan bezichtigen en vervolgens de trein zullen nemen in naar Aguas Calientes, het dorpje gelegen aan de voet van machu Pichu. De volgende dag zullen we vroeg opstaan en als één van de eersten Machu Pichu verkennen.

 

Niet inbegrepen: Ontbijt en Lunch - Boleto Turistico

 

 

 

 

Dag 11) Machu Pichu

 

s' morgens heeft u allereerst een rondleiding in Machu Pichu met onze gids van ongeveer twee uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen en/of om de Huayna Pichu te beklimmen (de piek die uitkijkt over Machu Pichu). In de namiddag rond een uur of vijf keren we in trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in bus naar Cusco.

Overnachting in Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

uitzicht Machu Pichu

 

 

Dag 12: Cusco – Vrije dag / dag uitrusten – zelf erop uit

Informeer naar de mogelijkheden!

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

 

 

 

 

Dag 13: Tour Moras en Moray

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

 

 

 

 

 

Beschrijving: Moras, Moray en Salinas

 

 

In Moray bevinden zich de schitterende terrassen die uit het Incatijdperk stammen. Deze terrassen zijn totaal anders dan de landbouwterrassen die u waarschijnlijk al eerder gezien hebt tijdens uw reis door Peru. Moray was in de tijd van de Inca’s een belangrijk centrum voor landbouwexperimenten. Het terrassencomplex dat u hier ziet heeft de vorm van een amfitheater.

 

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken. De witte kleur van het zout en de bergen met verschillende kleuren vanwege alle mineralen die erin zitten, vormen samen een prachtig gezicht. Het zoute water komt uit de grond en vormt plassen die opdrogen in de zon waardoor het zout afgezet wordt aan de oppervlakte. Het zout wordt door de lokale bevolking met eeuwenoude technieken verzameld en verkoch op de vele markten in deze regio

 

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

 

 

 

Dag 14: Vlucht naar Lima Binnenlandse vlucht 2 Cusco – Lima

 

Op dag 14 vlucht naar Lima (inclusief) en vlucht naar Nederland (exclusief)

 

 

Optioneel bestaat er de mogelijkheid nog een dag in Lima te blijven alvorens terug te vliegen naar Nederland. Deze laatste dag zou u bijvoorbeeld de Lima City Tour kunnen doen.

 

EINDE VAN DE INDIVIDUELE 14 DAAGSE RONDREIS PERU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salinas

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu