Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Sacsayhuaman

 

 

 

 

14 daagse individuele Rondreis Peru (standaard) incl. Regenwoud

pagina 2

 

 

Dag 8) Cusco City Tour (acclimatiseren) Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Cusco City Tour

 

De Cusco City Tour start op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) en begint met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Daarna bezoeken we de zonnetempel Korikancha: De zonnetempel van de Inc'a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het prachtige ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met reusachtige met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

 

Niet inbegrepen:

entree Korikancha

Entree Kathedraal

Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Katedraal en de Qoricancha zijn apparte kaartjes nodig.

 

Machu Pichu

 

 

 

Dag 9) Tour in de Heilige Vallei en door naar Aguas Calientes

Overnachting in Aguas Calientes (Machu Pichu): 2 sterren hotel

Tour in de Heilige Vallei

 

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruines van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de indrukwekkende ruïnes van Ollantaytambo.

 

Om negen uur s' ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, ongeveer 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruines van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruines zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst - min of meer anderhalf uur klimmen)

 

 

 

 

Dag 10) Machu Pichu

 

s' morgens heeft u een rondleiding in Machu Pichu met onze gids van ongeveer twee uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen en/of om de Huayna Pichu te beklimmen (de piek die uitkijkt over Machu Pichu). In de namiddag rond een uur of vijf keren we in trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in bus naar Cusco.

Overnachting in Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

 

Dag 11: Vlucht naar Puerto Maldonado en Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 1

Dag 12: Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 2

Dag 13: Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 3

Dag 14: Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 4 en Vlucht naar Lima

 

Amazone

Dag 11 - 14: Jungle Tour Puerto Maldonado – Innotawa Lodges

 

 

VOOR VOLLEDIGE BESCHRIJVING VAN DE JUNGLE TOURS

KLIK HIER

 

 

 

 

Dag 14: Binnenlandse vlucht 3 Puerto Maldonado – Lima

 

Op dag 14 vlucht naar Lima (inclusief) en vlucht naar Nederland (exclusief)

 

 

Optioneel bestaat er de mogelijkheid nog een dag in Lima te blijven alvorens terug te vliegen naar Nederland. Deze laatste dag zou u bijvoorbeeld de Lima City Tour kunnen doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu