14 daagse Individuele Rondreis Peru standaard

 

Gedurende deze schitterende rondreis komen we langs de meest interessante bezienswaardigheden. Lima Stad, Arequipa Stad en de prachtige Colca Cañon. Het Titicacameer met de schitterende rieteilanden, een overnachting bij de bewoners op het eiland Amantani, Cusco Stad, de Heilige Vallei, Moras, Moray en de zoutpanne van Salinas en natuurlijk niet te vergeten Machu Pichu, het hoogtepunt van deze Tour en alles op basis van 2/3 sterren hotels en 2 binnenlandse vluchten.

 

 

2 binnenlandse vluchten

12 overnachtingen 2/3 sterrenhotel

1 overnachting bij de lokale bevolking op het eiland Amantani

Lima City Tour

Arequipa Stad

Tour Colca Cañon – 2 dagen

Tour Titicacameer – 2 dagen

Toeristische Bus Puno – Cusco met 3 toeristische attracties en lunch (buffet)

Cusco City Tour

Heilige vallei

Machu Pichu

Moras, Moray en Salinas

 

* Prijs: Op basis van twee personen, navenant beschikbaarheid en seizoen.

 

Niet inbegrepen

 

Internationaal Vliegticket naar Lima, Peru.

Luchthavenbelasting internationale vlucht

Internationale en lokale telefoongesprekken.

 

 

 

PROGRAMMA:

 

Dag 1) We halen u op van het vliegveld

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht Hotel: Inka Frog Bed and Breakfast (of een ander hotel naar keuze)

Dag 2) De Lima City Tour

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour of indien gewenst te combineren met hanggliding (EUR 25 extra per persoon) langs de kust van Lima.

Hotel: Inka Frog Bed and Breakfast

 

 

 

Dag 3) Vlucht naar Arequipa en City Tour in de namiddag ( Binnenlandse vlucht 1

Lima - Arequipa)

 

Transfer naar uw hotel gebracht en in de namiddag wordt u opgehaald en verkennen we Arequipa

Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur (of vergelijkbaar)

 

 

Beschrijving:

Arequipa City Tour

Duur : 3 uur

Vertrek om : 9am en 2pm

 

 

 

 

We bezoeken het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara.

Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

 

 

Dag 4) Colca Cañon Dag 1

Dag 5) Colca Cañon Dag 2 - in de namiddag met de Bus door naar Puno

 

Aankomst in Puno op dag 5 van de Tour

Overnachting in Puno: Intiqa Hostal (of vergelijkbaar)

 

 

 

 

Beschrijving:

 

Dag 1 tour Colca Canyon

Na het ontbijt wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. De eerste stop is op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Daarna nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een bij eenrestaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

 

 

Dag 2 tour Colca Canyon

Na het ontbijt in Chivay beginnen we met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop op de uitkijk Huayra Punko, waar we van een prachtig uitzicht kunnen genieten over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we nog tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 6) Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 1

Dag 7) Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving: Titicacameer – 2 daagse Tour

Wij halen u op bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens wordt u naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Daarna vetrekken we in boot naar het eiland Amantani. Na aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om bij hun thuis een maaltijd te nuttigen.. Na de Lunch wandelen we naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting is bij de eilandbewoners.

 

 

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur varen. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Terug in Puno Overnachting in Puno: Intiqa Hotel (of vergelijkbaar)

 

 

 

Dag 8) Bus naar Cusco Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours)

 

Bus: Inka Express Overnachting in Cuzco (of vergelijkbaar)

 

 

 

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

 

Gedurende de rit van Puno naar Cusco, die ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Daarna bezoeken we de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Alle vier de tours/excursies worden geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

 

 

Dag 9) Cusco City Tour (acclimatiseren) Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Cusco City Tour

 

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Daarna bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc'a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het zeer indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met inmens grote stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Niet inbegrepen:

entree Korikancha

Entree Kathedraal

Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Katedraal en de Qoricancha zijn apparte kaartjes nodig.

Vervolg naar pagina 2

 

 

 

 

 

Jesuietenklooster La Compania in Arequipa

Heilie Vallei
El Misti

Drijvende UROS rieteilanden

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu