12 daagse Rondreis Zuid-Peru

 

Deze korte rondreis door Zuid-Peru is speciaal door ons samensgesteld voor mensen die niet zoveel dagen te besteden hebben maar toch de meest belangrijkste dingen van Zuid-Peru willen zien. Uiteraard kan men deze reis ook als voorbeeldreis gebruiken door hem naar uw wensen aan te passen.

 

 

 

Plaza de Armas Lima

Dag 1 Ophalen van het vliegveld

 

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht Hotel:

 

 

Dag 2 Paracas-Ica-Nazca met privégids

U wordt bij uw hotel om 03:00 uur opgehaald en we vertrekken in bus (Cruz Del Sur - VIP stoelen) om 03:45 uur naar Paracas waar we om 07:30 uur aankomen. In het haventje vertrekken we vervoglens tussen 08:00 - 08:20 uur in een boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. Tijdens de tocht heb je een schitterend zicht op de veelzijdigheid van de flora en fauna op de eilanden en u kunt hier al het moois vast leggen op foto. De excursieboten komen dichtbij de eilanden, zodat je de dieren goed kunt bekijken. Onderweg zie je "El Candelabro" van het schiereiland Paracas; een gigantische rotstekening van een kandelaar die alleen vanaf zee te zien is. Wie deze tekening gemaakt heeft en met welk doel is onbekend. Daarna verkennen we het Paracas Reservaat in auto / te voet met een privegids en in privévervoer en bezoeken we het museum van het reservaat. In overleg met u zullen we lunchen in Lagunillas - een baaitje in het Paracas Reservaat of in de haven van het dorpje Paracas van waar u ook vertrokken bent.

 

 

Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we in taxi naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag kunt u indien gewenst met een buggie de zandduinen in en sandboarden (niet inbegrepen, actuele kosten 40 soles / 10 EUR)

 

Dag 3 Paracas-Ica-Nazca

 

Dag 2 van de Tour: Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggies: U wordt opgehaald en te voet (aangezien het hotel aan de oase ligt) lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggie de zandduinen in gaan. Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden. We hebben nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca (aangezien het een privé tour betreft bestaat er de mogelijkheid het programma enigszins aan te passen en eerst in Ica te lunchen, wij kunnen het zo inkleden zoals u het wenst). In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we de zogenaamde Cahuachi Tour doen.

==================================================================

Tekst in het Engels: Cahuachi Tour

 

Cahuachi, in Peru, was a major ceremonial center of the Nazca culture and overlooked some of the Nazca lines from 1 CE to about 500 CE. Italian archaeologist Giuseppe Orefici has been excavating the site for the past few decades, bringing a team down every year. The site contains over 40 mounds topped with adobe structures. It is a huge architectural complex covering 0.6 sq. miles (1.5 km2). It has also been studied by Helaine Silverman, who has written a book on Cahuachi.

The permanent population was quite small, but it was apparently a pilgrimage center that grew greatly in population for major ceremonial events. These events probably involved the Nazca lines and the giant sand dune of Nazca. Support for the pilgrimage

 

theory comes from archaeological evidence of sparse population at Cahuachi and from the Nazca lines themselves which show creatures such as orca and monkeys which were not present in the Nazca region. Of course, trade or travel may explain the images. Due to the dry climate the finds are quite rich and include even such ephemeral material as clothing. Looting is the greatest problem facing the site today. Most of the burial sites surrounding Cahuachi were not known until recently and so present a very tempting target. It was once thought to be the mighty capital of the Nazca state. New research has suggested that 40 of the mounds were actually natural hills modified to appear as artificial constructions.

====================================================================================================

Geen overnachting: nachtbus. Aankomst de volgende morgen in Arequipa.

 

 

Dag 4 Arequipa vrije dag

 

 

Dag 5 Colca Canyon Dag 1

Dag 6 Colca Canyon Dag 2

 

 

 

Beschrijving: Colca Canyon 2 Dagen / 1 nacht Op basis van Hotelkeuze Pascana

 

 

Dag 1 tour Colca Canyon

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

 

 

Dag 2 tour Colca Canyon

Na het ontbijt in Chivay beginnen we met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop op de uitkijk Huayra Punko, waar we van een prachtig uitzicht kunnen genieten over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we nog tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

 

 

 

 

Dag 7 Dagtour Titicaca Meer

Beschrijving: Titicacameer dagtour

 

 

U wordt bij uw hotel rond 8.00 uur opgehaald en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot (voor meer informatie zie onze halve dag tour naar Uros).

 

Daarna vetrekken we in boot naar het eiland Taquile, een eiland gelegen op ongeveer 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon.

In tegenstelling tot de drijvende eilanden van Uro's is Taquile een echt, vast, eiland. De ongeveerd 1100 bewoners spreken Quechua en trouwen bijna uitsluitend met elkaar. Er zijn geen wegen op Taquile en ook geen auto's, en en merkwaardig genoeg ook geen honden. Er zijn ook geen hotels op het eiland. Toeristen die op het eiland willen overnachten worden ondergebracht in particuliere huizen bij families. De vaste bewoners van het eiland staan bekend om hun gastvrijheid. Wees erop voorbereid dat de accommodatie primitief is. Veel gasten die een nachtje overblijven hebben behalve hun eigen slaapzak, warme kleren en een zaklantaarn, ook eten bij zich om te delen met de familie waar ze worden ondergebracht

 

 

 

Om 13:00 uur vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 uur aankomen.

Dag 8 Bus Puno - Cusco

 

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

 

Hotel in Cusco: Inkarri ***

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

 

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

 

 

 

 

Dag 9 Vrije dag Cusco

 

Hotel in Cusco: Inkarri ***

 

 

Dag 10 Dagtocht naar Machu Picchu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving : Machu Picchu

 

De dagtocht naar Machu Picchu begint met een schitterende treinrit vanuit Cuzco naar Agueas Calientes, gelegen aan de oever van de Urubambarivier.Een gezellig plaatsje gelegen aan de tropische Vallei.

Vanuit Agues Calientes nemen we de bus naar Machu Picchu.

 

Rondleiding van ongeveer 2 uur in Machu Pichu met een tweetalige gids, Daarna bent u tot de namiddag vrij om zelf rond te lopen. Trein terug naar Cusco in de namiddag

 

Beschrijving

Machu Picchu is het absolute hoogtepunt tijdens ue rondreis door Peru. Het is een verborgen oude Inca stad middenin het Andesgebergte. Wandel de beroemde Inca Trail en sta versteld van dit magische wereldwonder bij zonsopkomst.

 

Machu Pichu is ook één van de nieuwe Zeven Wereledwonderen - het behoeft haast geen introductie aangezien elke cultuurminnende toerist wel ooit van Machu Pichu gehoord heeft, erover gelezen heeft, en/of foto's, documentaire's gezien zal hebben. Desalnietemin zal de unieke ervaring om Machu Pichu in haar volledige glorie met eigen ogen te aanschouwen een indrukwekkende herinnering bij u achterlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal toeristen en terugkerende toeristen naar Peru, elk jaar stijgt.

 

 

Dag 11 Vlucht Cuzco - Lima

 

 

Dag 12 Vlucht Lima - Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ballestas eilanden
titicaca meer
Machu Pichu

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu